Синдикатот на „Еурокомпозит“ бара да се разреши раководството

Синдикатот на прилепската фабрика „Еурокомпозит“ бара да се исполни и последниот услов од договорот со Владата- смена на раководството. Генералниот

Read more

Зајакнати контроли пред Велигден – уништени 17.000 српски јајца

Во пресрет на велигденските празници од Агенцијата за храна почна со засилени инспекциски контроли. Јајцата на  македонскиот пазар се безбедни.

Read more

Администрацијата ги кочи земјоделците да дојдат до парите од ИПАРД

Да се забрза донесувањето на деталните урбанистички планови во општините за поголема искористеност на парите од ИПАРД програмата. Апликантите не

Read more

Pin It on Pinterest