Прилепските тутунари очекуваат сонце во август за да се подобри родот

Поради неповолните временски услови кои го погодија родот, прилепските тутунари од Министерството за земјоделство очекуваат соодветни мерки, а од компаниите

Read more

Македонски студенти по архитектура и дизајн креираа вертикална градина за зачини

Студентите кои учествуваа во седумднвената летна работилница во Јавна соба изработија прототип на мобилна вертикална градина за одгледување на зачини,

Read more

Почна проценката на штетите во Струмичко и во Могила – најпогодени пиперот и житата, како и тутунот

Вчерашното невреме ги докрајчи земјоделците од битолско и струмичко. Поројниот дожд, проследен со силен ветер и крупен град предизвика големи

Read more

Ефекти од субвенциите само кај сточарските фарми, процедурите сложени, исплатата задоцнета

Да се поедностават процедурите за апликација за да не се пролонгираат роковите и субвенциите да се плаќаат на време за

Read more

Продолжен рокот за поднесување барања за субвенции за обработливо земјиште

Рокот за поднесување на барњата за субвенции за мерките од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството 2018 година, наместо до

Read more

Претставници на МЗШВ на средба со производителите на зелка и со откупувачите

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) соопшти дека континуирано ја следи состојбата со откупот на зелката и откупната цена

Read more

Pin It on Pinterest

РАДИО ХОЛИДЕЈ