Здравствените власти и бизнис заедницата ќе формираат Фонд за ретки болести – дали тоа ќе биде системско решение?

Фонд за ретки болести кој треба да биде реализиран со помош на бизнис заедницата. Поголеми компании во земјата ќе донираат

Read more

Сензорната соба – место каде што исчезнуваат потешкотиите во развојот на децата

Сензорните соби се специјално дизајнирани простории наменети за деца со аутизам, со ментална неразвиеност, со сензорен хендикеп, со пречки во

Read more

Во болницата „Борка Талески“ се санираат последиците од паѓањето на таванот

Неквалитетно поставениот држач на носачот, што ги држи картонските гипс плочи, била причината поради што дошло до паѓање на плафонот во

Read more

Pin It on Pinterest

РАДИО ХОЛИДЕЈ