СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Здравје

Одбележување на Светскиот ден на безбедност и здравје при работа

По повод 28 Април – Светскиот ден на безбедност и здравје при работа, ќе се одржи конференција која ја организираат Министерството за труд и социјална политика, Меѓународната организација на трудот и Советот за безбедност и здравје при работа, а на неа ќе учествуваат претставници на институциите, синдикатите, Државниот инспекторат за труд, Организацијата на работодавачи, како и експерти од областа на трудовото право.​

По тој повод воведни обраќања ќе имаат: Јованка Тренчевска, министерка за труд и социјална политика, Владимир Рендевски, заменик министер за здравство, Даниела Китанова, потпретседателка на Советот за БЗР, Емил Крстановски, национален координатор – МОТ, Дарко Димовски, претседател на ССМ и Владанка Трајкоска, претседателка на ОРМ.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content