СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Локално

Започна реконструкцијата на најоштетениот дел од патот Градско –Чичево

Започна реконструкцијата на најоштетениот дел од патот Градско –Чичево во должина од 500- тини метри- информира градоначалникот на општина Градско, Киро Нацков.

Овој патен правец се реконструира со средства од Бирото за регионалан развој преку Центарот за развој на Вардарски плански регион со вкупна вредност од 6 062 545 денари. Изведувач на градежните актиовности е Друштвото за производтсво, трговија и услуги ОСД Кирил ДООЕЛ експорт-импорт Скопје.Општина Градско учествува со 700 000 денари во вкулната вреднсот.

Во септември минатата година беше реконструиран и патот од с.Чичево до манастирот „Св. Архангел Михаил“ кој е значаен дел од сакралното и културното наследство на општината и мошне посетено излетничко место.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content