Meta ребрендот на Facebook пристигна во Play Store

10

Од тој момент, самата компанија е позната како Meta, што се совпадна со вестите за нејзиниот зголемен фокус на целата оваа работа за „метаверзум“. Во неделите што следуваа, почнавме да гледаме дека новото име Meta се појавува низ екосистемот на апликации на Facebook. Тој бран стигна и до Play Store, а апликациите на компанијата сега покажуваат дека доаѓаат од Meta Platforms, Inc.

Претходно денеска беа забележани Meta апликациите, вклучувајќи ги Instagram, WhatsApp и самата апликација Facebook, која ги прикажува Meta платформите како програмери, а не Facebook. Сите Android апликации на компанијата сега ќе се најдат под нејзиното сосема ново име, пишува Android Police.

Кога Google го ребрендираше својот корпоративен идентитет во Alphabet во 2015 година, сè во основа остана исто во однос на брендирањето насочено кон потрошувачите. Сите сè уште го знаат Google како Google. Тука, сепак, Мета навистина се обидува да ги убеди луѓето дека ова е сега целосно нова корпорација за социјални медиуми – а исто така, и дека метаверзумот всушност ќе биде нешто што луѓето ќе го сакаат.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content