Најдобриот зимски коктел што мора да го пробате!

36

Рум се произведува од меласа од шеќерна трска, а најпознатиот потекнува од Карибите. Топол рум е верзија на топол коктел прилагоден на нашата клима и зимскиот период, а неговото оригинално име е „spiced hot buttered rum“…

Состојки:

две лажички кафеав шеќер

лажица путер

половина лажичка екстракт од ванила

малку цимет

малку мускатно оревче

60 мл рум

120 мл топла вода

Подготовка:

Во чаша ставете шеќер, омекнат путер, ванила и убаво зачините и измешајте. Прелијте со рум и топла вода, добро измешајте, па веднаш послужете.

На здравје!

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content