СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Култура

Јавен оглас за рецензенти на учебници

Министерството за образование и наука објави оглас за рецензенти на учебници за предмети во прво, второ, четврто и петто одделение во основното образование.

Кандидатите што ќе се пријават за рецензирање на учебниците треба да бидат наставници од наставничките факултети за наставниот предмет за кој е наменет учебникот, да бидат наставници од основно училиште соодветни за конкретниот предмет и со најмалку 10 години работно искуство во настава.

Рокот за аплицирање на повикот е 11 мај 2022. Пријавата е достапна на веб-страницата на МОН (mon.gov.mk). Во објавениот оглас се наведени условите кои треба да ги исполнуваат заинтересираните, документите што треба да ги достават и начинот на аплицирањето.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content