СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Здравје

Теренска вакцинација во повеќе населени места

Министерството за здравство најави дека теренската вакцинација утре (четврток) 15.07.21 ќе се одвива во следните населени места:

Делчево – Тодоровци
Тетово – Порој, Џепчиште, Ѓермо, Теарце,Пршовце, Глоѓи, Слатина, Лешок, Непроштено
Гостивар – Добридол, Неготино, Топлице
Штип – Карбинци, Радање, Оџалија
Долнени – Дебреште, Лажани
Прилеп – Мариово / Витолиште, Бешиште, Вепрчани, Врпско Дуње, Живово, Кален, Кокре, Крушевица, Манастир, Полчиште, Пештани, Чаниште, Чумово, Штавица, Бонче, Гуѓаково
Свети Николе – Пеширово, Амзибегово
Кратово – Мушково
Виница – Липец, Блатец
Демир Хисар – Сопотница, Жван
Валандово – Казандол, Грчиште
Струга – Ливада
Ростуше – Скудриње
Дебар – Центар Жупа
Струмица – Рич
Пробиштип – Древено
Валандово – Казандол и Грчиште
Кочани – Соколарци
Кичево – Шутово, Премка, Лазоровци
Кавадарци – Возарци, Дреново
Берово – Смојмирово
Битола – Породин, Велушина, Острец, Лажец, Граешница, Кишава, Драгош
Охрид – Ново Село, Песочан, Црвена Вода, Издеглавје, Слатински Чифлик, Слатино
Македонски Брод – Косово, Требовље
Велес – Ораовец
Крива Паланка – Огут, Нерав
Куманово – Градиште, Кучкрево, Габреш, Пезово, Кшање, Кокошиње, Колитцко, Орашац, Доброшане, Шупли Камен, Пчиња, Ст.Бара, Вакв, Винце, Длга, Проевце,Томеѓа
Штип – Карбинци, Радање, Оџајлија
Скопје – Зелениково, Таор, Пакошево, Смесница, Страхојадица, Студеничани

Министерството за здравство потсетува дека секојдневно ќе информира преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид-19.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content