СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Спорт

СЕИШИН со набројни стручни кадри на семинарот „Подобри го својот клуб“ во Скопје

На 29 и 30.01.2021во Скопје, Џудо Клубот Сеишин - Прилеп зеде учество на првиот од низата семинари и едукации кои се дел од проектот на Европската Џудо Федерација, „Подобри го својот клуб“.

Организатор на овој семинар беше Џудо Федерацијата на Македонија со цел подобрување на работата на тренерите во македонските џудо клубовите. Предавач на семинарот кој се  оддржа во спортскиот центар Кале во Скопје беше г-дин Фредерик Демонфакон, ЕЏУ експерт од Франција 7 ДАН, кој е и лидер на проектот „Подобри го својот клуб“. Покрај Демонфакон на семинарот  беше присутна и г-ѓа Џејн Бриџ 8 ДАН, потпретседател на Европската Џудо Унија.
Согласно агендата, Демонфакон  оддржа четири сесии практична работа со македонските тренери на кои темата беше работа со џудисти на возраст од 12 до 14 години. За разлика од Демонфакон кој своите знаења и искуства  ги пренесе на татамите, г-ѓа Бриџ  ги информира македонските тренери и клубови за тековните и идни проекти на ЕЏУ.
Џудо клубот СЕИШИН- Прилеп на овој семинар зеде учество со 10 свои стручни кадри од кои 5 актуелни лиценцирани тренери и дополнителни 5 кои ќе бидат новолиценцирани.
Новина е што во клубот од оваа година се лиценцираат 2 девојки кои ќе бидат задолжени да работат со девојчињата по одредени возрасни групи секако под надзор и во координација со поискусните тренери од клубот.
Со ова ЏК Сеишин Прилеп беше клуб со најмасовно присуство на стручни кадри.
Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content