СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Локално

Продолжува теренската вакцинација против Ковид-19

Теренската вакцинација против Ковид-19 ќе продолжи и денеска во повеќе населени места.

Како што соопшти Министерството за здравство, вакцинацијата ќе се одбвива во следниве населени места:

Тетово – Шемшово, Сиричино, Прелубиште, Озормичте, Ратае, Туденце, Жилче, Раотинце, Јегуновце, Јанчиште, Подбреге, Копанце

 

Долнени – Житоше, Кошино, Локвени, Подвис

Прилеп – Мариово

Виница – Црн Камен, Истибања

Валандово – Јосифово, Удово

Берово- Мачево

Струга – Луково, Нерези

Крушево – Долно Дивјаци, Горно Дивјаци, Пуста Река, Острилци

Дебар – Џепиште, Отишани

Кавадарци –Бошава, Конопиште

Битола – Поешево, Долно Оризари, Карамани, Трн, Логоварди

Охрид – Годивје, Сливово, Турије, Мраморец, Врбјани

Куманово – Матејче, Отља, Романовце, Черкезе.

Од Министерството за здравство посочуваат дека секојдневно ќе информираат преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид-19. Апелираат за поддршка на овој процес.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content