Прогласени најдобрите маски на карневалот “Прочка” во Прилеп

24

Жири комисијата во состав: Кире Миладиноски, Александар Цветкоски, Тони Чатлески ги прогласи најдобрите маски на 21-то издание на карневалот “Прочка” во Прилеп.

Прво место во групна маска освои маската “Семејството Адамс” од OOУ “Добре Јованоски”, второнаградени се ООУ “Гоце Делчев” со маската “Срцето на градот”, а трето место освоија ООУ “Кире Гаврилоски-Jaне” со маската “Хакуна матата”.

Гран при награда појде за маската “Флинстонови” oд ООУ “Блаже Конески”, додека награда за најдобра поединечна маска освои Мила со “Волк-Ајкула”.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content