Преместени просториите на брзата помош во Прилеп

47

Соопштението од болницата во целост го пренесуваме во продолжение:

Нашата цел како Раководство на ЈЗУ Општа болница со проширена дејност е да обезбедиме подобри услови и за пациентите кои би биле поблиску до болничките одделенија кога ќе побараат помош, но и за здравствениот персонал кој непречено во подобри услови ќе ја обавува својата работа.

Итната медицинска помош има за цел да ги мобилизира животно загрозените пациенти и при повик на 194 да му укаже по потреба помош и имобилизација па да ги транспортира до болницата за нивно понатамошно лекување.

Службата работи и на терен и во своите простории. Исто така се грижи и за пациентите во време на викенд и празници кога матичните лекари не работат.

Покрај овој приоритет во работењето, итната помош со своите тимови составени од лекар,медицинска сестра и возач обавуваат и други задачи како покривање на јавни настани и сл.

Почитувани граѓани на Општина Прилеп и околината! Повикајте го бројот 194 и дозволете ние да се погрижиме кога вашето здравје е загрозено, или кога сте во можност сами обратете се во просториите од страната кај ургентното одделение, каде стручни екипи ќе извршат преглед, по потреба ќе направат одредена процедура за помош и ќе Ве упатат до соодветното одделение во болницата каде специјалистички тимови ќе го преземат понатамошното лекување!

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content