Презентација на првата Мијаваки шума на Институтот за патофизилогија и нуклеарна медицина

30

Во посета на Институтот за патофизиологија и нуклеарна медицина денеска ќе биде амбасадорот на Република Јапонија Хиронори Савада кој ќе направи увид во донираната опрема.

Планиран е краток состанок со заменик министерот за здравство Владимир Рендевски, деканката на Медицинскиот факултет Соња Топузовска и раководителката на ИПНМ Даниела Миладинова. Потоа, ќе следи посета на мијаваки шумата во дворот на Институт, каде што на присутните ќе им се обратат јапонскиот амбасадор, заменик министерот за здравство, заменик министерката за животна средина и просторно планирање, деканката на Факултетот и раковидтелката на ИПНМ, најавуваат од Институтот.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content