СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Политика

Презентација и анализа на економските аспекти од извештајот на ЕК за Северна Македонија

Во просториите на Europe House при Делегацијата на Европска Унија, денеска ќе бидат презентирани и анализирани економските аспекти од објавениот извештај за Северна Македонија на Европската Комисија со посебен осврт на нивното влијание врз конкурентноста на компаниите, законската рамка за водење бизнис и се она што придонесува кон развојот на внатрешниот пазар.

Настанот е во организација на Европската Бизнис Асоцијација (ЕБА) претставувана од претседателката Катерина Бошевска и генерална директорка на EOS Matrix Македонија и Делегацијата на Европска Унија претставувана од Фрек Јанмат, раководител на одделението за економски прашања, градење на институциите и прекугранична соработка.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content