Повеќе од 4,6 милијарди луѓе користат социјални мрежи

40

Дури 58,4 проценти од светската популација, односно 4,62 милијарди луѓе користат социјални мрежи, од кои 424 милиони се нови корисници регистрирани во последната година.

Жените се малцинство кога станува збор за користењето на социјалните мрежи и сочинуваат 46,1 проценти од корисниците, наспроти 53,9 проценти мажи.

 

“Facebook” и натаму е најпопуларна социјална мрежа, додека на второ и трето место се наоѓаат “Youtube” и “WhatsApp”.

 

 

Најголем број корисници на социјалните мрежи има во северна и западна Европа, дури 85 проценти од вкупната популација на тој регион, додека најмал интерес за социјалните мрежи имаат корисниците од централна Африка.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content