Печен помфрит со печурки (РЕЦЕПТ+ВИДЕО)

96

Како ви звучи помфрит со печурки?

Одлично, нели?

Состојки:

600 гр компири

2 чешниња лук

100 гр печурки

малку сув зачин

малку кари

1 чаша пченкарно брашно

мелен бибер

масло

Подготовка:

Исечете ги компирите како за помфрит, изгмечете го лукот и прелијте со малку вода.

Процедете го кромидот во цедалка и истурете ја течноста во компирите, оставајќи малку и за печурките.

Во компирот додадете суви зачини, малку кари, мелен бибер и масло. Сè измешајте со пченкарно брашно и распоредете во намрсен плех.

Посолете ги печурките и измешајте ги со компирите. Печете на 220 степени околу 30 до 40 минути.

Погледнете го упатството за подготовка чекор по чекор.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content