Објавен јавен повик за субвенционирање на трошоци за амбалажа за извезен ориз

24

Станува збор за јавен повик за поддршка на трошоци за амбалажа на преработени земјоделски производи, односно за извезен ориз со потекло од Република Северна Македонија.

Висината на поддршката изнесува 2,5 денари по пакување во најлонска амбалажа до 500 гр, 5 денари по пакување во најлонска амбалажа до 1 кг и 10 денари по пакување во хартиена амбалажа до 1кг или по пакување во најлонска амбалажа од 3 до 5 кг.

Корисници на оваа финансиска поддршка можат да бидат правни лица кои се регистрирани за вршење на откуп на ориз согласно законот за земјоделство и рурален развој.

Краен рок за доставување на барање за исплата е 15.08.2023 за извоз направен во период од 01.01.2023 до 30.06.2023.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content