СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Политика

Објавен јавен оглас за прием на 100 професионални војници

Министерството за одбрана денеска објави Јавен оглас за прием на нови 100 професионални војници на служба во Армијата на Република Северна Македонија.

Рокот за пријавување на кандидати е 15 дена, вклучувајки го и денот на објава.

 

 

Условите за пријавување се следни:

– да бидат државјани на Република Северна Македонија;

– да имаат завршено средно образование;

– да не се постари од 25 години на денот на завршување на огласот за прием и

– да се здравствено и физички способни.

Идните професионални војници ќе земаат почетна плата над 25.000,00 денари со дополнителни над 8.000,00 денари трошоци за станбено обезбедување по навршување на 4 години служба во Армијата.

Кандидатите за професионални војници пријавата може да ја поднесат на неколку начини:

– по електронски пат заедно со потребните документи на [email protected];

– до Одделението за одбрана во местото на живеење, со приложување на потребните документи.

При вработувањето ќе се води сметка за соодветна и правична застапеност на граѓаните кои припаѓаат на сите заедници со почитување на критериумите за прием.

Подетални информации во однос на Јавниот оглас може да се најдат на веб страната на Министерството за одбрана www.mod.gov.mk.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content