СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Економија

Намалени производството и продажбата на шумски производи

Според Државниот завод за статистика, во истиот период продажбата на шумски сортименти изнесува 187 784 метри кубни и бележи намалување за 11,7 проценти.

Зголемување на шумското производство е забележано кај трупците од иглолисни и листопадни видови, рудничкото дрво од иглолисни и листопадни видови, друго обло дрво од иглолисни видови и огревното дрво од иглолисни видови, додека намалување е евидентирано кај друго обло дрво од листопадни видови, просторното дрво од иглолисни видови и огревното дрво од листопадни видови.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content