Колку вода треба да пиете во однос на тежината

13

Но, доколку сакате да ги зголемите вашите шанси за слабеење и да го извлечете максимумот од водата, тогаш мора да ја земете вашата телесна тежина во обѕир и според таа бројка да одредите колку вода треба да испиете.

 

 

За вие да не се мачите, ние ја направивме таа пресметка за вас. Количината е иста и за мажи и за жени:

– Ако имате од 60 до 64 килограми треба да пиете 2 литри вода дневно.

– Ако имате од 65 до 69 килограми треба да пиете 2,1 литри вода дневно.

– Ако имате од 70 до 74 килограми треба да пиете 2,3 литри вода дневно.

– Ако имате од 75 до 79 килограми треба да внесете 2,5 литри вода дневно.

– Ако имате од 80 до 84 килограми треба да внесете 2,6 литри вода дневно.

– Ако имате од 85 до 89 килограми треба да внесете 2,8 литри вода дневно.

– Ако имате од 90 до 94 килограми треба да внесете 3 литри вода дневно.

– Ако имате од 95 до 99 килограми треба да внесете 3,2 литри вода дневно.

– Ако имате од 100 до 104 килограми треба да внесете 3,3 литри вода дневно.

– Ако имате од 105 до 109 килограми треба да внесете 3,4 литри вода дневно.

– Ако имате од 110 до 114 килограми треба да внесете 3,6 литри вода дневно.

– Ако имате 115 или повеќе килограми треба да внесете 3,7 литри вода дневно.

Исто така, пред секој оброк испијте 2 чаши од по 2,5 dl.

Ако јадете 3 пати дневно, на тој начин ќе внесете 1,5 литри вода.

Наутро штом се разбудите и навечер пред да си легнете испијте две големи чаши вода и така внесувате уште литар вода.

Ако водата не ви е „вкусна“ тогаш додадете овошје како портокал, мандарина, јаболко и за подобар вкус.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content