Втор повик за грантови за модернизација во земјоделие

87

Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) во име на проектот „АгроСмарт – Развој на модерно и одржливо земјоделство“, финансиран од Европската унија, објави Втор повик за финансиска поддршка за: А) Промовирање на иновативни инвестициски проекти во земјоделството, шумарството и земјоделско-прехранбената индустрија, Б) Подобрување на конкурентноста преку унапредување на соработката меѓу земјоделците во Североисточниот, Полошкиот, Југозападниот плански регион и Преспанскиот регион.

Крајниот рок за достава на пријавите за грант е 22 април 2024, 16:00 часот по локално време.

Вкупниот индикативен износ на инвестициските акции поддржани во рамките на овој повик за поднесување финансиска поддршка е 11.747.423 денари. Секоја инвестициска акција во рамките на овој повик за финансиска поддршка мора да се движи помеѓу следниот минимален и максимален износ:

минимален износ: 1.230.000 денари максимален износ: 2.460.000 денари.

Деталните упатства и потребните обрасци за аплицирање можете да ги преземете подолу:

Повик за финансиска поддршка / Водич за подносители на пријави за грант

Обрасци за поднесување пријава:

Прилог А – Образец: Пријава Прилог Б – Образец: Буџет Повик за финансиска поддршка/Водич за подносители на пријави за грант (албански).

Проектот „АгроСмарт – Развој на модерно и одржливо земјоделство“ е финансиран од Европската унија, а е спроведуван од МРФП во партнерство со Хемера и ЦЕП Можности.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content