СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Економија

Во тек е исплатата на образовниот додаток за вториот мерен период

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплатата на образовниот додаток за втор мерен период за учебната година 2021/2022 година, со која се опфатени вкупно 27.430 корисници на ниво на држава.

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:

– за првиот мерен период во текот на декември во тековната календарска година,

– за вториот мерен период во текот на февруари во наредната календарска година,

– за третиот мерен период во текот на мај во тековната календарска година, и

– за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на јули во тековната календарска година.

Исплатата на додатокот за образование изнесува по 2.100 денари во четири еднакви износи на корисникот на правото на додаток за образование за дете во основно образование, а од по 3.000 дeнари на корисникот на правото на додатокот за образование за дете во средно образование.

Годишниот износ на додатокот за образование за основно образование во учебна година за дете изнесува 8.400 денари, а за средно образование во учебна година за дете изнесува 12.000 дeнари.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content