Во тек е исплатата на образовниот додаток за третиот мерен период за учебната година 2022/2023 година

18

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири мерни периоди, и тоа:

– за првиот мерен период во текот на декември во тековната календарска година,
– за вториот мерен период во текот на февруари во наредната календарска година,
– за третиот мерен период во текот на мај во тековната календарска година и
– за четвртиот мерен период исплатата се врши во текот на јули во тековната календарска година.

Исплатата на додатокот за образование се врши во четири еднакви износи по 2.211 денари на корисникот на правото на додаток за образование за дете во основно образование, а од по 3.158 денари на корисникот на правото на додатокот за образование за дете во средно образование по завршување на секој од мерните периоди утврдени со овој закон.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content