СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Локално

Во пpилепcко повеќе нaceлени мecта yтpe ќе ocтанат без cтpyja 3 чaca

На 12 ти мај, среда, екипите на ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа на одредени локации, се вели во известувањето од ЕВН Македонија.

Заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, без снабдување ќе останат населените места кои припаѓаат на Корисничкиот Енерго Центар (КЕЦ) Прилеп: од 12 до 15 часот дел од корисниците на ул.Благо Целев во Крушево, а од 9 до 11 часот населените места и локациите во прилепско с. Оревоец, с. Плетвар, с. Радобил, с. Тројаци, с. Дрен, с. Ракле,Еко Млин, Репетитори Мобимак, КРИН рудник, Теракота Рудник, Маврово Асфалтна база.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content