Августовските пензии ќе бидат исплатени во вторник

6

За лицата кои не користат картички, пензиите ќе бидат исплатени етапно, со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови на опасност од КОВИД-19. Исплатата на шалтерите во банките ќе се врши во четири групи.

-За пензии со висина до 11 000 денари, исплатата ќе се врши на 31.8.2021г. (вторник),
-За пензии со висина 11 001-14 000 ден, исплатата ќе биде на 1.09.2021г. (среда),
-За пензии со висина 14 001-18 000 ден, исплатата ќе биде на 2.09.2021г. (четврток),
-За пензии со висина над 18 001 ден, исплатата ќе биде на 3.09.2021г. (петок).

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content