Локално

Учениците од ООУ „Блаже Конески“ преку видео творби го одбележаа 5-ти мај – денот на македонскиот литературен јазик

ООУ „Блаже Конески“ има привилегија и чест со уште поголем пиетет да се однесува кон овој ден, зашто го носи името на креаторот на литературниот јазик кој денес нам ни овозможува со своето богатство на речникот од сите говори, бујност, стројност и егзотичност да бидеме вешти во изразувањето и искажувањето на нашите размисли, чувства, ставови.

Мотивираноста, трудољубивоста и посветеноста на обврските и изучувањето на македонскиот јазик на учениците не изостанаа и во услови на настава на далечина. Остануваат доследни на училишните обврски, вешто учејќи преку веб страницата на училиштето во постојана комуникација со своите наставници.

Погледнете дел од творбите на вредните ученици од училиштето ООУ „Блаже Конески“ – Прилеп.

 

 

Превземено од: www.oublazekoneski.edu.mk

Тагови
Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content