Здравје

Резервите на крв во земјава се стабилни, апел крводарувањето да продолжи

Денешните резерви на крв и крвни продукти се стабилни, соопшти Институтот за трансфузиона медицина.

Крводарувањето денec ќе се спроведува во просториите на:

– Служби за траснфузиона медицина во Прилеп, Куманово, Велес, Кочани, Гегелија, Струмица,  Струга Општа Болница, Гостивар и Кичево од 08 до 15 часот

-Институтот за трансфузиона медицина-Скопје од 08 до 18 часот

– Центрите за траснфузиона медицина во Тетово, Битола и Штип од 08 до 18 часот

– Ценатрот за дарување при ДХО Даре Џамбаз од 10 до 17 часот

„Ве молиме секој граѓанин кој може да одвои време и е во добра здравствена сотојба да ја искаже својата хуманост дарувајќи крв во гореспоменатите локации“, апелираат од  ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина.

Тагови
Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content