СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Култура

Резултати од конкурс за доделување студентски стипендии за академската 2019/2020

Прва група

Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група

Листа на одбиени апликанти

Договор за стипендија

 

Втора група

Стипендии врз основа на остварен успех

Листа на добитници врз основа на остварен успех од државни универзитети

Листа на добитници врз основа на остварен успех од приватни универзитети

Листа на апликанти (од државни универзитети) кои ги исполнуваат условите, но согласно рангирањето се под границата за стекнување на правото на стипендија

Листа на апликанти (од приватни универзитети) кои ги исполнуваат условите, но согласно рангирањето се под границата за стекнување на правото на стипендија

Листа на одбиени апликанти

Договор за стипендија

 

Стипендија за студенти запишани на ИТ студиски програми

Листа на добитници на стипендија од државни универзитети

Листа на добитници на стипендија од приватни универзитети

Договор за стипендија

 

Трета група

Листа на добитници на стипендија од државни универзитети

Листа на добитници на стипендија од приватни универзитети

Листа на апликанти (државни универзитети) кои ги исполнуваат условите, но согласно рангирањето се под границата за стекнување на правото на стипендија

Листа на апликанти (од приватни универзитети) кои ги исполнуваат условите, но согласно рангирањето се под границата за стекнување на правото на стипендија

Договор за стипендија

 

Математика

Добитници на стипендија кои студираат на студиски програми по математика (припадници на македонската заедница)

Добитници на стипендија кои студираат на студиски програми по математика (припадници на другите заедници)

Договор за стипендија

 

Хемија

Добитници на стипендија кои студираат на студиски програми по хемија (припадници на македонската заедница)

Добитници на стипендија кои студираат на студиски програми по хемија (припадници на другите заедници)

Листа на апликанти кои ги исполнуваат условите, но согласно рангирањето се под границата за стекнување на правото на стипендија

Договор за стипендија

 

Физика

Добитници на стипендија кои студираат на студиски програми по физика (припадници на македонската заедница)

Добитници на стипендија кои студираат на студиски програми по физика (припадници на другите заедници)

Договор за стипендија

 

Четврта група

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија

Се известуваат сите добитници на стипендија дека од 24.01.2020 до 07.02.2020 година од 09:00 до 15:00 часот треба да достават пополнет и потпишан договор за соодветната стипендија во 3 примероци, како и да донесат копија од трансакциска сметка која ќе гласи на името на добитникот на стипендијата.

Договорот и трансакциската сметка може да бидат доставени во писарницата на Министерството за образование и наука и по пошта (препорачана пратка со повратница) на адреса:

Министерство за образование и наука

Св. Кирил и Методиј, 54, 1000 Скопје

Добитниците на стипендија кои нема да достават договор во предвидениот рок ќе се смета дека се откажуваат од правото на користење стипендија.

Одбиените кандидати имаат право да поднесат приговор по добивањето на писмено решение на адресата која ја имаат наведено при поднесувањето на апликацијата, во рок кој ќе биде наведен во документот. Претходно доставени приговори нема да се прифаќаат.  

 

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Messenger icon
Пишете нѝ на Фејсбук!
error: Содржината е заштитена !!
Skip to content