Економија

Алкалоид на најголемиот саем на фармацевтската индустрија

„Алкалоид АД Скопје“ од 5 до 7 ноември годинава настапи како излагач на најголемиот саем на фармацевтската индустрија во светот: „Конвенција на фармацевтски состојки“ (Convention on Pharmaceutical Ingredients – CPhI), која се одржа во Франкфурт, Германија.

На овој глобален настан, единствен од вакви размери од сферата на фармацевтската индустрија, секоја година учествуваат над 2.500 излагачи и повеќе од 45.000 посетители од над 165 земји во светот. Саемот, или како што го нарекуваат организаторите во буквален превод „Конвенција на фармацевтски состојки“, првпат е одржан пред 30 години и постојано бележи динамика на додавање нови содржини и пораст на бројот на посетители и изложувачи. На листата на интереси највисоко котираат активните фармацевтски состојки, по што следуваат готовите фармацевтски формулации, инјектибилните форми/хормони/онколошки лекови, потоа лековите што се издаваат без рецепти итн.

 

„Алкалоид“ првпат на оваа конвенција присуствуваше во 2004 година, и оттогаш учествува како активен изложувач за прецизирање на договорите со глобалните доставувачи на супстанции и готови производи, лиценцирање нови производи и дополнување на производственото портфолио.

„Конвенцијата на фармацевтски состојки“ е најважниот настан во годината од областа на фармацевтската индустрија. На едно место може да се најдат над 30.000 искусни фармацевтски професионалци поделени во 20 сектори меѓу кои: активни фармацевтски состојки, готови фармацевтски форми, фармацевтски пакувања и машини, интермедиери, договорно производство, биофармацевтски производи и друго. Настанот е извонредна можност за добивање информации за најновите достигнувања од областа на фармацевтската индустрија за да се одржи чекор со динамичните трендови на фармацевтскиот пазар.

Тагови
Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content