Здравје

Професионално обезбедување во најкритичните болници и клиники

Професионално обезбедување ќе го чува медицинскиот персонал во старата зграда на Градската  болница, Ургентниот центар на Клинички и Клиниките за токсикологија и кардиологија. Ова било заклучено на состанокот меѓу министерот за здравство, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски  и преставници на лекарската комора и асоцијациаја на млади лекари по зачестените инциденти и физички напади врз здравствени работници и остант персонал во неколку установи во државата.
Дополнително од страна на преставници на лекарската фела било побарано,  а МВР се согласило да има зачестени полициски контроли околу старата Градска болница каде има и најголема фрекфенција на пциенти во ноќните часови.
Филипче апелира побрзо да се расчитуваат случаите и да има соодветна казна за напаќачите.
Тагови
Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content