Здравје

Препорака од лекарите за Водици – по крстот да скокаат само здрави и млади луѓе

За  постарите и хронично болни луѓе не се препорачува да скокаат по крстот.

Да скокаат само оние кои се здрави, кои немаат хронични болести, кои не кашлаат, не примаат никакви лекови и терапии. Организаторот треба да обезбеди лекар и лекар да каже кој може, а кој не треба да скока по крстотот. И не треба да се пие алкохол пред скокање во водата, да не дојде до несакани последици – велат лекарите.

Се препорачува луѓето кои ќе скокаат по крстот, прво да се намократ малку по телото пред да скокнат, а со себе да носат и топла облека.

Тагови
Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content