Локално

Патните правци во општина Прилеп проодни

Во општина Прилеп проодни се сите патишта, а снежната покривка се чисти постојано. Екипите на фирмите кои што го добија тендерот за зимско одржување на улиците и патиштата во општината, се мобилни и постојано на терен.

-Се чистат улиците во сите делови од градот. Се интервенира без прекин, со оглед на снежните врнежи – вели Благоја Богоески од Општина Прилеп, којшто врши постојан надзор врз градежните активности.

Не само во градот, туку и во приградските населби се чисти, како и во населените места.

-Сите улици се проодни, согласно со приоритетите и оперативната програма на Општина Прилеп. Денеска се интервенираше на патните правци кон: Селце, Ореовец, Крстец, Тополчани, Канатларци, Ерековци, Чепигово и Клепач. Апел до граѓаните на општина Прилеп своите возила да не ги оставаат на коловозите за да можат машините непречено да работат – изјави Филип Иваноски од прилепската градежна фирма „Изофас“.

Изминативе две дена поточно со почетокот на непрекинатите снежни врнежи во општината, интервенирано е со 300 м3 ризла и 100 тони сол. На терен работат екипите на претпријатието со 5 возила во три смени.

За да се овозможи непречен сообраќај во градот, се апелира до граѓаните да не исфрлаат снег на веќе исчистени улици.

Тагови
Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content