Технологија

Грешка која може многу да ве чини: Ова сите го правиме на Вибер

Вибер денес стана широко распространета апликација, а ја користат милијарда луѓе во сите краеви на планетата.

Но, не е се така сјајно кога станува збор за оваа апликација.

Дали знаете дека пораките кои ги испраќате на Вибер и повиците кои ги правите користејќи ја оваа мрежа, може лесно да бидат прислушувани, но и украдени.

На интернет постојат бесплатни програми кои се создадени за такво нешто.

Затоа, голема грешка е да се откријат личните податоци и информации, кои би требало да бидат тајни и достапни само за најблиските.

Затоа, Вибер користете го само за размена на основи информации додека за сериозни разговори користете други начини.

Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content