Спорт

Македонските фудбалски легенди дел од Европската недела на спортот

Целта на проектот е спорт за сите возрасни категории, на сите места, во секакви услови.

Издвоено од сторијата

  • На ФФМ тренинг центарот „Петар Милошевски“  ревијален натпревар одиграа македонските фудбалски легенди.

По повод одбележувањето на Европската недела на спортот, на ФФМ тренинг центарот „Петар Милошевски“  ревијален натпревар одиграа македонските фудбалски легенди.

Драган Канатларовски, Вујадин Станојковиќ, Илија Најдовски, Ѓоре Јовановски, Зоран Јовановски, Игор Митревски, Ѓорѓи Христов, Зоран Бошковски – Чоко, Артим Шаќири, Стојмир Урошевиќ, Драган Веселиновски, Неџат Шабани, Горан Ѓеоргиевски, Љупчо Марковски, Панче Ќумбев, Влатко Гроздановски, Светозар Станковски, Жарко Серафимовски, Кочо Димитровски, Саша Ќириќ, Срѓан Захариевски, Драган Мутибариќ, Данчо Целески, Љупчо Кметовски и Томе Пачовски беа дел од натпреварот во рамките на проектот кој се одржува на територија на цела Европа од 23 до 30 септември.

Целта на проектот е спорт за сите возрасни категории, на сите места, во секакви услови, а крајниот ефект е остварување на идеите на Европската недела на спортот – придобивките од активностите во текот на спортската недела да имаат траен ефект, односно да останат во навиките на секој поединец во Македонија.

Тагови
Прикажи повеќе

Поврзани теми

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Skip to content