СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

  Култура
  пред 11 часа

  Крушевскиот „Македониум“ оставен на забот на времето

  Споменикот „Илинден“ познат како „Македониум“, подигнат во чест на Илинденското востание, Првото заседание на АСНОМ. Споменик на вековната борба, стремеж…
  Култура
  пред 17 часа

  Средношколците го прифатија предлогот на МОН за олеснување на матурата

  Сојузот на средношколци ја прифати понудата на Министерството за образование и наука (МОН), наместо одложување на датумот на првиот екстерен испит, да…
  Култура
  пред 20 часа

  Трет ден протест на вработените од Министерството за култура, бараат покачување на платите

  Вработените од Министерството за култура, Управата за културно наследство и Агенцијата за филм денеска пред Влада ќе одржат протест, со…
  Култура
  пред 2 дена

  Се воведува систем за кариерно следење на матурантите од средните стручни училишта по дипломирањето

  Министерството за образование и наука, во насока на подигнување на степенот на вработливост кај младите, започнува процес на воспоставување на…
  Back to top button
  Messenger icon
  Пишете нѝ на Фејсбук!
  Skip to content