Постигнат е договор меѓу вработените од Еурокомпозит и Владата. Ќе им бидат исплатени две плати до петок и ќе се бара решение исто како што се решаваше „Фени Индустри”.

Договорот е постигнат на денешната средба меѓу вработените и претставници на Синдикатот за индустрија, енергетика и рударство (СИЕР) со вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев.

– Владата презема обврска на ист начин како што се решаваше „Фени индустри” да го решава и „Еурокомпозит”, бидејќи по кажувањето на вицепремиерот има заинтересирани компании кои сакаат да инвестираат, изјави претседателот на СИЕР Пеце Ристевски по средбата.

Пред  Владата почнаа да се отстранат шаторите поставени од штрајкувачите од Еурокомпозит.

Тие бараа исплата на заостанатите 18 плати и придонеси за здравствено и пензиско осигурување за изминатите шест години.

Емил Холидеј

Технички уредник, посветен на својата работа. Негова пасија се компјутерите и следење на новите технологии.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Pin It on Pinterest

РАДИО ХОЛИДЕЈ