Македонски Телеком ги претстави „смарт“ маските за заштита од загадување

Македонски Телеком,  за прв пат во Македонија ги спои технологијата и модата, за повисока цел – заштита од загадувањето.

По промоцијата на еко маските на Светскиот конгрес на мобилни технологии во Барселона, Македонски Телеком, организирашемоден настан, на кој за првпат во Македонија ги претстави прототиповите на  „смарт“ маските за заштита од загадување.

Станува збор за идејно решение на Македонски Телеком, по дизајн на  Ивана Кнез, моден дизајнер и костимограф, сопственик на Драма и Драма Лавкетс, која активно работи на разработка на еко и бавна мода и ја користи модата како медиум за подобрување на колективната свест.

„Смарт“ маските за заштита од загадување  се дел од Fashion Fusion програмата на Дојче Телеком, што ќе биде воедно и  прв од низата на еко проекти на Телеком што ќе следат годинава. Сите маски ќе бидат изработени од пластичен отпад што е уште еден чекор кон почиста животна средина.  Нивната официјална продажба се очекува да започне кон крајот на годинава.

Емил Холидеј

Технички уредник, посветен на својата работа. Негова пасија се компјутерите и следење на новите технологии.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Pin It on Pinterest

РАДИО ХОЛИДЕЈ