НБРМ ја намали основната камата за да го зголеми кредитирањето

Народна банка ја олабавува политиката. Денеска е одлучено референтната камата да се намали од 3,25 на 3%.

Ова  значи дека централната банка цени оти дека банките се здрави и имаат вишок ликвидни средства кои треба да ги пласираат во стопанството односно дава сигнал да се зголеми кредитирањето на граѓаните и фирмите.

Емил Холидеј

Технички уредник, посветен на својата работа. Негова пасија се компјутерите и следење на новите технологии.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Pin It on Pinterest

РАДИО ХОЛИДЕЈ