СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Спорт

ЏК Сеишин Прилеп со 11 натпреварувачи и 11 медали

На 28.11.2021 во СРЦ КАЛЕ Скопје се одржа Државно Првенство во Џудо за Млади Сениори-ки во организација на ЏФСМ и техничка организација н ЏК Мастер-Карпош Скопје.

На ова првенство ЏК Сеишин Прилеп зеде учество со 11 натпреварувачи а освоени се исто толку медали ( 3 златни, 2 сребрени и 6 бронзени).
Резултати поединечно:
Млади Сениорки:
1. Теодора Димеска -48 кг 1 во место
2. Марија Талеска кат. -52 кг 1 во место
3. Ема Димитриоска кат. -52 кг. 3 то место
4. Магдалена Најдоска кат. – 52 кг. 3 то место
5. Кристина Мантароска кат.-63 кг. 3 то место
6. Александра Најдоска кат. +78 кг. 2 ро место
7. Мартина Јанкоска кат.+78 кг. 3 то место
Млади Сениори:
1. Јован Најдоски кат. +100 кг. 1 во место
2. Марио Цинцароски кат. + 100 кг. 2 ро место
3. Антонио Талески кат. -81 кг.     3 то место
4. Стефан Талески кат. -81 кг. 3 то место.
Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content