СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Земјоделие

Тркалезна маса за резултатите од студијата за производство на тутун и ефектите од субвенциите за тутун

Аналитика тинк-тенк денеска организира тркалезна маса на тема „Презентација на резултати од првата студија – Производство на тутун и ефектите од субвенциите за тутун во РС Македонија”.

На настанот ќе се презентираат наодите и резултатите од сеопфатната анализа на тутунското производство и субвенциите за тутун во земјата и ќе се дадат препораки за креаторите на политики за усвојување на поефикасни политики за земјоделските субвенции и субвенциите за тутун.

Ова е прва студија во земјава што дава сеопфатна анализа и податоци за земјоделските субвенции, посебно за субвенциите за тутун и нивниот ефект врз производството на тутун.

Настанот е дел од меѓународниот научно-истражувачки проект „Унапредување на даночни политики за тутун во земјите со низок и среден доход” финансиран од Универзитетот Илиноис во Чикаго (UIC) и Bloomberg Philanthropies.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content