Стручен семинар за џудо тренери и џудо судии

49

Главна тема беше разработување на Измените на правилата кои ќе важат во олимпискиот циклус 2022 – 2024 година.

Предавачи на семинарот беа: Томе Јосифоски, IJF континентален судија актуелен претседател на судиската комисија при ЏФСМ и М-р Дејан Мицкоски, лиценциран тренер и член на стручниот совет при ЏФСМ. Во улогата на предавачи ги споделија со своите колеги тренери и судии сите промени кои беа претставени на семинарот за судии и тренери одржан во Лисабон, Португалија.

На семинарот беа присутни околу 40- тина национални тренери и судии од џудо клубовите од РСМ.

Може ќе Ви се допадне

Веб страницата користи *колачиња со цел да овозможи и креира подобро корисничко искуство за нашите посетители. Прифаќам Повеќе

Skip to content