СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Здравје

Список на општини за утрешната теренска вакцинација

Министерството за здравство информира дека во тејкот на утрешниот ден 14 јули ќе се изврши теренската вакцинација во поголем број населени места.

Населените места во секоја од следните општини се: Скопје – Петровец, Ржаничино, Огњанци, Ќојлија, Горно Коњари, Средно Коњари, Долно Коњари, Чифлик, Сушица, Катланово,

Кратово – Туралево, Шлегово,

 

Виница – Пеклани, Трсино, Трстија,

Демир Хисар – Стругово, Кутретино, Суводол,

Струга – Мислодежда, Богојци, Поум,

Крушево – Бучин,

Ростуше – Маврови Анови,

Струмица – Раборци, Попчево,

Неготино – Црвени Брегови, Курија, Војшаници,

Пробиштип – Ратавица,

Валандово – Дедели и Собри,

Берово – Двориште,

Кочани – Спанчево,

Кичево – Црвивци, Мамудовци,

Кавадарци – Сопот, Марена,

Битола – Буково, Крстоар, Бистрица, Олевени, Барешани, Канино,

Охрид – Горно и Долно Средоречје, Грко Поле, Лешани, Велмеј, Брежани,

Македонски Брод – Брест,

Велес – Мелница, Лисиче, Г.Врановци,

Крива Паланка – Жидилово, Узем,

Кумановски и Липковски регион – Мл.Нагоричане, Војник, Стрезовце, Орах, Ругинце, Дренак, Клечовце, Зубовце, Јачинце, Довезенце, Бељаковце, Мургаш, Новосељане и Косматац,

Штип – Стар Караорман, Нов Караорман, Таринци.

Процесот за теренска вакцинација е организиран во соработка со здавствените домови од секој град, локалната самоуправа и месните заедници, информираат од здравство.

Од министерството за здравство додаваат дека секојдневно ќе информираат преку соопштенија за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид-19.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content