СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Локално

Прилепска Пиварница прокнижи 145 милиони денари добивка за периодот јануари-септември 2020

Прилепска Пиварница АД – Прилеп во работењето за периодот 01.01. до 30.09.2020 година оствари добивка на износ од 145.411 илјади денари.

Во периодот јануари-септември 2020 година остварен е оперативен приход во износ од 1.293.626 илјади денари, а кој во споредба со остварениот оперативен приход во истиот период од 2019 година покажува помало остварување односно остварувањето е 87%. Остварените финансиски приходи во 2020 година во износ од 14.871 илјади денари во споредба со остварените финсиски приходи во истиот период од 2019 година покажуваат помало остварување односно остварувањето е 78%. Во структурата на приходите позначително учество има приходот од продажба на производи и стоки на домашен пазар во износ од 1.263.956 илјади денари и во споредба со ланскиот период има реализација од 87,0%, додека останатите оперативни приходи се остварени во износ од 15.220 илјади денари и кои во споредба со ланскиот период покажуваат реализација од 147%.

Остварените вкупни оперативни расходи во период јануари-септември 2020 година изнесуваат 1.154.116 илјади денари и во споредба со остварените во истиот период од 2019 година бележат намалување и се остварени во процент од 79%.

 

Финансискиот извештај можете да го погледнете тука.

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top button
Skip to content