СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Култура

Заврши Пробниот попис на земјоделството, 2022година

Државниот завод за статистика во периодот од 15 до 30 јуни 2022 година го спроведе Пробниот попис на земјоделството. Попишувачите во изминатите две недели ги посетија и ги интервјуираа избраните семејни земјоделски стопанства и деловни субјекти што се регистрирани и се занимаваат со активности поврзани со земјоделството на територијата на целата држава.
За време на реализација на теренските активности не се забележани потешкотии и целата активност се реализираше според очекувањата. Сознанијата добиени од Пробниот попис ќе бидат искористени за  организација и спроведување на главниот Попис на земјоделство следната година.
Државниот завод за статистика им се заблагодарува на домаќинствата и деловните субјекти за соработката и учеството во оваа статистичка акција.
Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content