СЛУШАЈТЕ ВО ЖИВО

Македонија

ЕУ ЗА ТЕБЕ ВО ТЕТОВО: Билборд финансиран од ЕУ во соработка со македонското Министерство за труд само на албански јазик!

Зошто билбордов во Тетово, финансиран од ЕУ во соработка со Министердтво за труд и социјална политика (на Македонија) е само на еден јазик односно само на албански?- прашува граѓанин ма Твитер.

Тој прашањето го уптаува до амбасадорот на Европскат Унија во Македонија.

Патем, Тетово е ноторно јасно дека не е во Албанија туку во Македонија, во која официјален јазик е македонскиот, да биде само на албански, кога во овој град живеат и Македонци и Турци и други граѓани кои ги посакуваат европските вредности на живеење.

На билбордот со кој се рекламира ЕУ и европските вредности има само три збора на македонски: ЕУ за тебе!

Прикажи повеќе

Холидеј

Радио Холидеј е приватна радио станица - концесионер која со квалитетен сигнал го покрива регионот на Општина Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Демир Хисар, Битола и поширокиот Пелагониски регион.

Поврзани објави

Back to top button
Skip to content