Здравје
  пред 7 дена

  Како да се заштитиме од грип и од вируси кога немаме сапун на училиште

  Средношколци од различни училишта во државата деновиве на социјалните мрежи споделуваат фотографии од училишните тоалети,…
  Земјоделие
  пред 4 недели

  Исплатени субвенциите за лозарите

  Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, денеска на сметките на 15.784 субјекти…
  Здравје
  пред 4 недели

  Медицинскиот факултет во Штип меѓу најпривлечните за студирање, но и за извоз на лекари во Европа

  Факултетот за медицински науки при УГД е најпривлечен за студирање, но и најголем расадник на…
  Спорт
  пред 4 недели

  Младост кон нова титула

  Пехарот и дипломата од неделникот Зенит, за најдобриот спортист во градов за 2019 година, се…
  Економија
  27 јануари, 2020

  Целокупното договорено количество на тутун од реколтата 2019 ќе биде откупено

  Министерот за земјоделство, заедно со директорот на Државниот инспекторат за земјоделство, одржаа работен состанок со…
  Култура
  24 јануари, 2020

  Резултати од конкурс за доделување студентски стипендии за академската 2019/2020

  Прва група Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група Листа на…
  Култура
  24 јануари, 2020

  Училиштата може да аплицираат за финансирање истражувачки проекти

  Од денеска до 16 март годинава основните и средните училишта ќе може да аплицираат за…
  Економија
  24 јануари, 2020

  Лицата со навршени 65 години кои немаат 15 години стаж ќе можат да го откупат за да одат во пензија

  Лицата кои навршиле 65 години, а немаат 15 години стаж поради тоа што не им…
  Здравје
  22 јануари, 2020

  Отворен повикот за користење на услугата бањско-климатска рекреација на пензионерите

  Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија, врз основа на Заклучокот од Третата…
  Технологија
  22 јануари, 2020

  Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа Јапонија се подготвува за воведување на 6Г мрежа

  Јапонската Влада одлучи да почне со подготовки за воведување на мобилната мрежа од шестата генерација…
   Спорт
   пред 4 недели

   Младост кон нова титула

   Пехарот и дипломата од неделникот Зенит, за најдобриот спортист во градов за 2019 година, се во рацете на Ѓоко Јочкоски,…
   Култура
   24 јануари, 2020

   Резултати од конкурс за доделување студентски стипендии за академската 2019/2020

   Прва група Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група Листа на одбиени апликанти Договор за стипендија…
   Култура
   24 јануари, 2020

   Училиштата може да аплицираат за финансирање истражувачки проекти

   Од денеска до 16 март годинава основните и средните училишта ќе може да аплицираат за третиот Предизвик за млади истражувачи…
   Култура
   31 декември, 2019

   Синдикатот и Министерството за култура потпишаа Колективен договор

   Министерот за култура Хусни Исмаили денеска во Министерството за култура со претставници на двата репрезентативни синдикати, СКРМ и СОНК, го…
   Skip to content